Hoe wij de FlowerTrials® organiseren

FlowerTrials® begint al lang voor week 24. Het jaar ervoor hebben we al in oktober een eerste bijeenkomst waar we nieuwe ideeën uitwisselen en over de nieuwe highlight producten praten. Maar ook in het voorjaar, als we een begin maken met de tuin, zijn er veel collega's bij betrokken. We hebben verschillende 'plantdagen' zoals we ze graag noemen. Hierbij is een groot team van verschillende afdelingen betrokken. We hebben een aantal van hen een paar vragen gesteld.

well image

Danielle Koremans, Project Coordinator

Waarom help je bij de plantdagen?
Als organisator vind ik het leuk om deel uit te maken van de verschillende fasen in het proces van het tot stand brengen van de FlowerTrials.

Wat is jouw rol op de FlowerTrials?
Op de FlowerTrials zorg ik ervoor dat alles verloopt zoals gepland. Als er een probleem is, moet ik dat vrijwel onmiddellijk oplossen. Ik ben ook het eerste aanspreekpunt voor vragen van collega's en soms beantwoord ik ook vragen van bezoekers.

Wat vind je leuk aan de plantdagen?
Het is altijd leuk om zoiets met collega's te doen. Zeker met collega's die je niet zo vaak spreekt. Er is altijd een leuke sfeer op zo'n dag.

Wat is je favoriete plant?
Lavandula: een prachtige plant die heerlijk ruikt!

well image

Jan Eppinga, Product Promoter

Waarom help je bij de plantdagen?
Het is leuk om te doen en ik ben graag onder collega's.

Wat is jouw rol op de FlowerTrials?
Bezoekers te woord staan en uitleg geven over het verhaal achter ons assortiment en vooral over onze highlights.

Wat vind je leuk aan de plantdagen?
Ik vind het een goed idee om deel uit te maken van het eerste proces en dan de hele zomer het eindresultaat te kunnen bewonderen.

Wat is je favoriete plant?
Het is niet gemakkelijk er een te noemen omdat dit soms verandert. Voorlopig is het de Geranium Bloom Me Away. Dit juweeltje zal steeds meer ontdekt worden en past in het huidige denken over tuinplanten.


well image

Carool de Winter, Customer Service Employee (Wholesale & Export)

Waarom help je bij de plantdagen?
Het is goed om met iets anders bezig te zijn dan het verkoopgedeelte binnen de organisatie. Ik vind het leuk om te zien wat er nog meer gebeurt en om daar deel van uit te kunnen maken. Echt gewoon even iets anders dan het dagelijkse werk.

Wat is jouw rol op de FlowerTrials?
Ik kijk er erg naar uit om mijn klanten voor het eerst te ontmoeten, wat nog niet is gebeurd vanwege corona. Ik verwacht dat de week vol zal zitten met het leren kennen van onze klanten en hen te begeleiden waar nodig.

Wat vind je leuk aan de plantdagen?
Ik breng mijn werkdag meestal door achter mijn computerscherm, dus ik ben blij dat ik wat tijd in de tuin kan doorbrengen met collega's van andere afdelingen. Ik heb niet persé groene vingers en daarom is het leuk en leerzaam om te zien hoe collega’s te werk gaan die wel van aanpakken weten. Bovendien is het leuk om je collega's te kunnen helpen en samen resultaten te boeken.

Wat is je favoriete plant?
Dat varieert van tijd tot tijd, want ik weet nog lang niet alles. Op dit moment ben ik een fan van Dianthus Flutterburst®. Een ongelooflijk mooie magenta-witte bloem met een uniek grijsgroen blad. Deze staat zeker al in de tuin en blijft leuk om naar te kijken.

well image

Arthur Baan, Supervisor Seed Stock & Germination Laboratory

Waarom help je bij de plantdagen?
Voor ons is dit een perfect moment van teambuilding met de afdeling. Samen kijken en helpen bij een andere afdeling om meer te weten te komen over wat zij doen. En samen iets moois maken voor de FlowerTrials, zodat we daar in week 24 met een gevoel van voldoening en trots op terug kunnen kijken.

Wat is jouw rol op de FlowerTrials?
Leveranciers rondleiden en eventuele vragen beantwoorden.

Wat vind je leuk aan de plantdagen?
Het bouwen van een mooie meerjarigen landschapstuin.

Wat is je favoriete plant?
Geranium Bloom Me Away is mijn favoriete plant op dit moment. Meerjarigen zijn sowieso mijn favoriet. Bloom Me Away is een makkelijke plant met een intens blauwe kleur, die er continu prachtig uitziet, zelfs met minder zon!

well image

Marco den Dekker, Planner Trial Garden / Nucleus Stock & Breeding

Waarom help je bij de plantdagen?
In eerste instantie vind ik het leuk om met een groep collega’s de handen uit de mouwen te steken en iets moois met planten te doen. Verder is het ook onderdeel van mijn job om het plantmateriaal te plannen en organiseren.

Wat is jouw rol op de FlowerTrials?
Op de FlowerTrials zelf ben ik altijd wel aanwezig, maar mijn rol ligt echt in de voorbereiding ernaartoe.

Wat vind je leuk aan de plantdagen?
Samen met collega’s in een andere setting elkaar ontmoeten en bezig zijn met mooie dingen maken, waarbij je ook nog mensen spreekt waar je normaliter wat minder contact mee hebt.

Wat is je favoriete plant?
Ik heb zeker meerdere favoriete planten, waarvan Salvia Mysty er één van is. Mysty bloeit de hele zomer door, is ideaal te combineren met andere planten in een mix en trekt ook nog insecten aan. Wat mij betreft een aanrader!